Világos életcél

Azok, akik egyének lelkigondozásával foglalkoznak megalkottak egy jelmondatot. Így szól: „Az életcél meghatározza az életstílust.” Az, hogy ki előtt milyen cél van, hatással van arra is, hogyan akarja elérni. Persze vannak kivételek, amikor azt mondják, hogy a cél szentesíti az eszközt. Ezzel a jónak mondható cél eléréséhez használnak helytelen eszközöket. Mi nem ilyenek vagyunk.

Az életcél tekintetében nekünk nem földi távlatú célokat kell látni, hanem az örökkévalóságig kell előre nézni. Ha az Istennel való örök kapcsolat a célunk, az igazán meg fogja határozni, mit hogyan teszünk már most. Nem azért hajtunk végre jó dolgokat, mert a vallás megköveteli, és nem azért nem teszünk rosszat, mert a vallás tiltja, hanem azért, mert jó kapcsolatra törekszünk Istennel. Isten azért ajánlja a jót, mert tudja, hogy ez épít minket és azért óv a rossztól, mert tudja, ez kárt okoz bennünk.

Dániel előtt sem az lebegett célként, hogy vezető ember legyen, hanem az, hogy Istennel minden nap jó kapcsolata legyen. Az, hogy a birodalom vezető beosztású személye lett, ennek köszönhető.

Ma is legyen az az életcél, amit Pál is megfogalmazott!

Fil 3:13-14 Testvéreim, én magamról nem gondolom, hogy már elértem volna, de egyet cselekszem: azokat, amelyek mögöttem vannak, elfelejtve, azoknak pedig, amelyek előttem vannak, nekifeszülve célegyenest futok Isten felülről való elhívásának jutalmáért, amely Krisztus Jézusban van.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s