Meddig?

Egyre többen teszik fel a kérdést arra nézve, mikor lesz vége ennek az állapotnak? Mikor enyhíthetők a korlátozások, mikor áll vissza az élet a régi menetébe, mikor találkozhatunk újra azokkal, akiket most nem láthatunk. A kérdésre senki nem tud válaszolni. Az időre nézve mindenki tanácstalan.

Hasonló kérdéssel az apostolok is fordultak Jézushoz, amikor elbúcsúzott tőlük a mennybemenetele előtt. Jézus határozott választ adott a kíváncsiságukra. Nem a ti dolgotok tudni az időket, alkalmakat. Más történetek, bibliai szakaszok is arra mutatnak rá, hogy sok esetben Isten nem mondja ki időpontokra, időszakokra nézve a pontos dátumot, vagy időtartamot. Jó ez, vagy nem? Érzéseink alapján arra hajlunk, hogy ez rossz. Nem szeretjük a bizonytalanságot. Ha Isten döntéseként közelítem meg a kérdést, akkor pedig arra jutok, hogy jó. Ha valami nehezen is elfogadható Isten döntéseiből, utólag mindig beláthatjuk, hogy az úgy volt jó. Az időtartamra vonatkozó hallgatása is lehet jó szándékból fakadó. Isten az érdekünkben nem közöl időpontokat. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy a segítség, a változás, az enyhülés alkalmas időben fog jönni.

Zsid 4:16 Járuljunk azért bizalommal a kegyelem trónjához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk idejében jövő segítségül.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s