Továbbvitt gondolat

Tegnap az ajtó képe volt központi elem az igehirdetésekben. Ezt szeretném még ma is megragadni más vonatkozásban.

Péld 8:34-36 Boldog ember, aki hallgat engem, aki ajtóm előtt virraszt mindennap, és ajtófélfáimat őrzi. Mert aki engem megtalál, az életet nyer, és jóakaratot szerez az Úrtól. De aki vétkezik ellenem, erőszakot cselekszik a lelkén. Mindenki, aki gyűlöl engem, a halált szereti!

Jézus zörget, hogy hozzánk beléphessen, ugyanakkor Isten is vár mindenkit, hogy az Ő házába belépjen, és találja meg Őt. Nem képzavar ez a két leírás, csupán azt az összetett folyamatot írja le, hogy történik az ember és Isten találkozása. Van egy újszövetségi biztatás, ami rámutat, hogy kölcsönös közeledés hozza létre a találkozást.

Jak 4:8 Közeledjetek Istenhez, és közeledni fog hozzátok.

A találkozás boldogságot hoz és nyereséget jelent. Mégpedig az életet nyeri meg, aki megtalálja Istent. Aki megy az Ő ajtajához keresve őt, és beengedi a nála zörgető Jézust, annak örömteli, gazdagító változás fog az életében bekövetkezni.

Úgy látom, hogy ez nemcsak az élet egyszeri eseménye a megtérésnél, hanem mindennapos lehetőség. Minden nap keresi az igazi, mély kapcsolatot az Úr, ahogy Ádámmal és Évával is tette még az édenben, ugyanakkor minden nap kereshetjük mi is hallgatva, olvasva az Ő szavát, ami az élet beszéde.

Megvolt reggel ez a keresés? Ne hagyjuk abba. Napközben is szabad folytatni.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s